Pikavippi ilman luottotietoja

Kirjoittanut Vippaaja - 5.1.2015

On mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja, mutta helppoa se ei ole. Vuoden 2013 kesäkuun lakimuutoksen jälkeen pikavippiyritykset ovat joutuneet kiristämään lainahanojaan entisestään. Tämä on johtanut siihen, että yksi ensimmäisistä toimenpiteistä, joilla lainayritykset pystyvät pienentämään omaa riskiään, on jättää myöntämättä lainoja niille henkilöille, joilta rahoja ei saada niin todennäköisesti takaisin. 

Vaikka kiristyneet lainahanat vaikeuttavat pikavipin saamista luottotiedottomalle, ei se ole kuitenkaan mahdotonta. Koska pikavippiyritykset haluavat vain olla varmoja siitä, että saavat rahansa takaisin, luottotiedottoman henkilön tulee vain esittää tarpeeksi hyvät perustelut siitä, miksi lainahakemuksen tulisi mennä läpi.

Haluan pikavipin ilman luottotietoja. Mitkä vaihtoehtoni ovat?

Kun luottotiedot ovat menneet, lainan saamiseen jää seuraavat vaihtoehdot:

 1. Mene tekemään lainahakemus kasvotusten suoraan pankkiin tai mahdollisuuksien mukaan pikavippiyritykseen
  • Vanha maksuhäiriömerkintä ei ole niin suuri taakka, jos merkintään löytyy hyvä perustelu ja vanhat lainat on hoidettu pois
  • Tärkeämpää on perustelu uudelle lainalle, lainan maksusuunnitelma ja maksukyvykkyys
  • Päättävä henkilö ymmärtää uuden elämäntilanteen vaikutuksen maksukyvykkyyden muutokseen
 2. Odota, että maksuhäiriömerkintä poistuu rekisteristä. Maksuhäiriömerkintä on rekisterissä:
  • 2 vuotta, jos merkintä on tullut luotonantajalta, maksut on hoidettu kokonaan pois eikä uusia merkintöjä tule tai jos olet mukana velkajärjestelyissä
  • 3 vuotta, jos lainoja ei saa hoidetuksi pois, mutta uusia merkintöjä ei tule
  • 4 vuotta, jos merkintöjä tulee useita päällekkäin
 3. Jos edellä olevat tavat eivät toimi, jää viimeiseksi vaihtoehdoksi vain odottaa maksuhäiriömerkintöjen poistumista. Tämä ei ole kaikkein mukavin tai nopein tapa, mutta se on taatustin yksinkertaisin keino. 

  Tämän jälkeen voit tutustua seuraaviin artikkeleihin:

Kun tarkoituksenasi on ottaa pikavippi ilman luottotietoja, tärkeintä on varmistaa, että nykyisellä varakkuudellasi laskut tulevat ehdottoman varmasti maksettua. Pikavippikierre pilaa helposti koko elämän eikä uuden pikavipin ottaminen vanhan maksamiseksi ole ratkaisu mihinkään ongelmaan.

Lainaa luottotiedottomalle

Pikavippiyritykset myöntävät pikavippejä käytännössä pelkästään internetin välityksellä suoraan verkkopankkeihin, lainaprosessi on tällöin täysin automatisoitu eikä mahdollisuutta selittelyille oikeastaan ole. Sitä vastoin pankeissa on mahdollisuus päästä keskustelemaan kasvotusten lainapäätöksestä vastaavan henkilön kanssa.

Keskusteleminen kasvotusten herättää luottamusta molemmissa osapuolissa ja selitykset menevät todennäköisemmin läpi. Täten on mahdollista saada laina ilman luottotietoja. 

Toki on mahdollista saada myös pikavippi ilman luottotietoja, mutta tällöin on oltava suoraan yhteydessä pikavippiyrityksen kanssa muuten kuin lainaprosessin kautta. Suurimmissa pikavippiyrityksissä on erittäin ystävällinen asiakaspalvelu, joka pystyy hoitamaan lainaprosessin myös puhelimen välityksellä. Tämä väylä lienee ainoa mahdollisuus, mutta tässäkin tapauksessa puhelimen päähän pitäisi saada asiakaspalvelijan sijaan henkilö, joka päättää lainahakemuksen läpi menosta.