Ok Money

Kirjoittanut Vippaaja - 5.1.2013

OK Money on vuosina 2009, 2010 ja 2011 valittu Taloustutkimus Oy:n yhteisvertailussa parhaaksi pienlaina- ja kulutusluottoyhtiöksi. Mutta mitä OK Money sitten tarjoaa? Peruspalvelut ovat samat; kulutusluottoa viidestäkymmenestä tuhanteen euroon, ja 14 – 30 päivän laina-ajalla. Ensimmäinen hakemus täytyy tehdä netissä, jotta jokainen asiakas saadaan tunnistettua salatusti ja varmasti. Tämän jälkeen on mahdollista PIN-koodin saatuaan hakea lainaa myös tekstiviestillä 1,90e/viesti hintaan, tai perinteiseen tapaan hakea aina OK Money:n sivujen kautta. Tekstiviestillä voi hakea vain 50-400 euron lainoja, ja suuremmat 500-1000 euron lainat on aina pakko hakea netin välityksellä. Ja kuten yleensäkin, ei lainanhakijalla saa olla maksuhäiriötä, tai aikaisempia lainoja maksamatta yhtiölle, tai muille konserniin kuuluville yhtiöille.

OK Money on yksi Risicum Oyj:n tytäryhtiöistä, jotka toimivat Suomessa. Muita tytäryhtiöitä ovat iKassa Finland Oy, Nettivippi.fi, Laina.fi, Vippi.net sekä Joustoraha.fi. Risicum Oyj muutti nimensä DFC Nordic Oyj:ksi 22.11.2012 kun DFC Global Corporation osti Risicum Oyj:n osakekannan.

Itse lainan hakeminen on hieman hankalampaa kuin yleisesti muilla yrityksillä ellei täsmälleen tiedä mitä haluaa ja kuinka pitkällä laina-ajalla. Koska lainalaskuria ei sivulta löydy laisinkaan, on hyvin hankalaa saada hyvää ja selkeää käsitystä todellisista kuluista, vuosikorosta ja maksuerien määristä. Tosin koska OK Money on Risicumin tytäryhtiö, heidän hintansa ovat täsmälleen samat. Joten halutessaan voi käyttää myös Risicum.fi:n etusivulta löytyvää laskuria, jos pelkkä muutaman valikon kanssa säätäminen ei kiinnosta.

OK Money tarjoaa lainoja seuraavilla laina-ajoilla ja ikärajoilla:

 • 50 – 200e, 14 tai 30 vrk
 • 250 – 400e, 30 vrk
 • 500 – 1000e, 90 vrk
 • 50 – 250e, 18v
 • 300 – 400e, 20v
 • 500 – 1000e, 23v

Maksuohjelman muutos on OK Money:n tarjoama palvelu, jolla voi helposti lisätä 14 vuorokautta maksuaikaa 10 euron maksua vastaan. Tämän lisäksi hintaan lisätään vielä pidennetyn laina-ajan luottokorko.

Vertailua

Mikä OK Money:ssä on hyvää, mikä huonoa?

Hyvää:

 • Asiakaspalvelu avoinna ma-su 7-23, mikä on pidempään kuin osalla kilpailijoista
 • Aukioloaika ma-su 7-23, joka tarkoittaa että lainasumma siirtyy myöskin näinä aikoina
 • Mahdollisuus henkilökohtaiseen lainauskieltoon

Huonoa:

 • Lainan hakeminen tekstiviestillä maksaa 1,90e/kpl
 • Lainalaskurin puute sivuilla
 • Hieman sekavat sivut jos yrittää etsiä tietoa

Tuo asiakaspalvelun ja lainasummien siirtoaika on merkitsevää, jos on mahdollisuus että lainaa tarvitsee juuri sillä hetkellä. Harva pikavippiyhtiö tarjoaa näin laajaa aukioloaikaa, sekä asiakaspalvelua. Tekstiviestin hinta on oikeastaan ainoa huono puoli, sitten kun on tehnyt jo päätöksen valita OK Money:n, mutta tämänkin voi todennäköisesti kiertää jos kännykästä löytyy mahdollisuus nettin käyttöön. Kilpailijoilla tosin on parempi mahdollisuus lainan hakemiseen kännykän kautta. Jos se on lainan hakemisen pääkeino, ei OK Money välttämättä ole juuri oikea vaihtoehto.