Monetti

Kirjoittanut Vippaaja - 2.1.2013

Monetti on pikavippiyritys joka käy suoraan asiaan. Meidän pienlainojemme valintamahdollisuudet ovat tässä, näin paljon se maksaa ja nämä ovat lainan ehdot. Kokonaisuudessaan sivuilta löytää kaiken helposti ja selkeästi, joten alusta lähtien annetaan ymmärtää että täälllä ei ole mitään salattavaa. Tästä kertoo myös helposti luettava taulukko, jossa kerrotaan jokaisen erillisen lainan kulut, todellinen vuosikorko sekä laina-aika.

Monetti tarjoaa uusille asiakkailleen 100 euron pienlainaa, jos ikää on 20 vuotta, mutta ensimmäisen lainan katto nousee 300 euroon jos ikää on kertynyt jo 21 vuoden verran. Ensimmäisen lainan jälkeen 20-vuotias asiakas voi lainata 200 euron verran kerralla, ja 21-vuotias jopa 1000 euroon saakka, riippuen aikaisemmasta maksukäyttäytymisestä. Maksuaikaa on yleisesti 14 tai 30 päivää, mutta 300-1000 euron lainoihin saa myös 60 tai 90 päivän laina-ajan. 60 päivän tapauksessa maksu suoritetaan kahdessa erässä, ja 90 päivän kolmessa erässä.

Monetti on Folkia AS:n Suomen sivuliike. Folkia AS on alunperin norjalainen pienlainayhtiö, joka nykyään toimii Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Virossa Norjan lisäksi. Monetti on yksi harvoista pikavippiyrityksistä joka kuuluu Suomen Pienlainayhdistykseen. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä että Monetti on sitoutunut kertomaan kuluttajille lisää pienlainoista, sekä yrittämään saada koko alalle lisää arvostusta. Kuten suurimmassa osassa pikavippiyrityksiä, ensimmäinen lainahakemus on tehtävä sähköisesti Monetin nettisivuilla. Hakemuksen lähettämiseen tarvitaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, jotta henkilöllisyydestä voidaan varmistua, ja tämän jälkeen sähköpostiin lähetetään PIN-koodi, jolla lainahakemus vahvistetaan. Kun hakemus on vahvistettu, Monetti siirtää rahat tilille ja lähettää tekstiviestillä vielä kuittauksen.

Monetin palvelut ovat auki arkisin 9-21 ja viikonloppuisin 9-19. Nämä ajat ovat tiettyjä pikavippiyrityksiä hieman lyhyemmät, mutta jos ei välttämättää kaipaa pienlainaa juuri kello kahdeksan aamulla tai yhdeksän jälkeen illalla, on Monetti järkeenkäypä vaihtoehto.

Luotonantoa rehellisesti

Monetilla on erillinen sivu, joka on pyhitetty pelkästään kertomaan heidän näkökantansa luotonantoon ja luotonottajiin. Kuten he sivuilleen ovat kirjoittaneet: ” Tarkoituksemme on auttaa tilapäisessä rahan tarpeessa olevia ihmisiä – ei houkutella luotonottajia velkavankeuteen.” Tätä kuvastaa myös televisiomainoksissa pyörinyt iskulause: Älä lainaa enempää kuin tarvitset.

Pääasia mikä tältä sivulta välittyy on se, että Monetti haluaa kuluttajan tajuavan miksi ja milloin pienlaina heiltä on hyvä vaihtoehto, sekä milloin se ei ole välttämättä oikea ratkaisu. He perustelevat yhtä lainaa kerrallaan sillä, että mahdollisuus useampaan lainaan kerrallaan mahdollistaisi velkakierteen syntymisen ikäänkuin vahingossa. Selkeät ja riittävät tiedot ovat myös heidän mielestään tärkeä asia, koska lainahan perustuu pääasiassa molemminpuoliseen luottamukseen. Tämän sivun lopulta löytyy myös muutamia neuvoja tilanteeseen, jossa rahat eivät tunnu riittävän mutta pienlaina ei myöskään ole oikea ratkaisu.

Tällainen sivu pikavippisivulla lisää luottamusta yritykseen kokonaisvaltaisesti. Kun joku kertoo, että mieti nyt varmasti, onko tämä se oikea vaihtoehto sinulle ja antaa perustelut, yleinen luottamus kasvaa roimasti.