Laina ilman vakuuksia

Kirjoittanut Vippaaja - 1.3.2013

Lainantarjoaja vaatii usein luoton myötämisen ehdoksi vakuuden. Vakuudella tarkoitetaan luoton takaisinmaksun takuuta joko omaisuuden tai toisen henkilön takauksen muodossa. Kun kyseessä on esinevakuus, luotonhakija joko panttaa arvotavaraa lainantarjoajan määrittelemästä arvosta tai kiinnittää esimerkiksi kiinteistön tai auton kokonaisuudessaan.

Vakuuksien vaatiminen on tavallista kaikille pankkilainoille, mutta on olemassa myös lainantarjoajia, jotka luottavat lainanhakijaan siinä määrin, että myöntävät jopa tuhansien eurojen suuruisia kulutusluottoja tavalliselle Suomen kansalaiselle täysin ilman vakuuksia. Kulutusluotot ovat verrattain lyhytaikaisia lainoja, jotka on tarkoitettu yksittäisten suurien kuluerojen sijaan tavalliseen kuluttamiseen. Kulutusluottojen vuosikorot ovat yleisimmin kymmenen prosentin luokkaa, mutta lyhyemmissä lainoissa vuosikorko voi nousta hyvinkin korkealle juuri laina-ajan lyhyyden takia. Vuosikorkoon vaikuttaa vakuuden määrä ja ilman vakuutta otettu laina omaa yleensä suuremman koron.

Mistä laina ilman vakuuksia?

Vakuudettomista kulutusluotoista käytetään usein termiä vippi, joka on saanut julkisuudessa hyvinkin huonon maineen vastuuttomien väärinkäytösten takia, jotka ovat johtaneet vippikierteisiin. Todellisuudessa tällainen laina ilman vakuuksia on hyvin kätevä tapa saada pieni laina nopeasti ja vaivattomasti. Kun ylimääräisiä neuvotteluita takuiden suuruuksista ei tarvita, riittää, että lainanhakija täyttää hakemuksen verkkopankkitunnistautumisella netin välityksellä. Näin raha liikkuu parhaimmillaan muutaman minuutin päästä hakemuksen tekemisestä.

Supervippi.com suosittelee seuraavia lainantarjoajia, jotka tarjoava lainaa ilman vakuuksia:

YritysLainamäärätIkärajatHae lainaa tästä
Credit24100 e - 1000 eK19
Ekstraluotto50 e - 2000 eK21
Euroloan100 e - 5000 eK18
Freedom500 e - 700 eK22
OmaLaina.fi100 e - 20000 eK20 - K22
Pikavippi.fi100 e - 200 eK18

Jos haluat vertailla tarkemmin eri vippien hintoja, käytä vippivertailua tai klikkaa sivun yläpalkissa olevia pikalinkkejä.

Miten voi olla kannattavaa antaa vakuudettomia lainoja?

Tämä kysymys on hyvin aihellinen, sillä se paljastaa suurimmat pikalaina-alaa koskevat ongelmat. Vippejä saa ilman vakuuksia järjettömän halvalla, mutta missään nimessä vippiyritykset eivät tee tappiota, päinvastoin. Yksinkertaistettuna vippiyrityksillä on muutamia eri tapoja tehdä hyvää tulosta myöntämällä vakuudetonta lainaa.

Ensimmäinen ja kaikkein itsestäänselvin on nostaa lainojen hintoja tarpeeksi ylös, että tulot kattavat perimättömistä lainoista tuleet menot. Toinen yleinen tapa on tarjota ensimmäinen laina hyvin halvalla siinä toivossa, että asiakas palaa helppouden takia takaisin ja ottaa jatkossa kalliimpia vippejä. Kolmas ja kaikkein kyseenalaisin tapa on huijata asiakas ottamaan muka-halpa vippi, jossa kuitenkin sivukulut - kuten tekstiviestikulut - nousevat niin korkeiksi, ettei lainan ottaminen siinä tapauksessa olisikaan ollut järkevää.

Supervippi.com on tarkastanut kaikki vertailussa olleet yritykset, jotta voisit varmemmin mielin ottaa vertailusta juuri sen sinulle edullisimman lainan ilman vakuuksia. Koska ala on kuitenkin erittäin nopeasti muuttuva, on syytä tarkistaa vippien kaikki kulut vielä vippiyrityksen sivuilta.