Veronpalautus 4.12.2013

Kirjoittanut Vippaaja - 25.11.2013

Vuonna 2013 veronpalautuksen maksupäivä on 4.12.2013. Veronpalautuksen voi periaatteessa kuitenkin saada ennakkoon ottamalla pikavipin vähän ennen maksupäivää. Käytännössä näin toimimalla häviää muutaman euron korkokuluihin, mutta lopputulos voi olla kaikkien kannalta parempi.

Lähtökohtaisesti raha-asioiden suunnitteleminen veronpalautuksista riippuvaksi on typerää, sillä kuten viime vuonna nähtiin, veronpalautukset eivät välttämättä tulekaan ajallaan. Nordean asiakkaat joutuivat odottamaan ylimääräisen päivän pankkiliikenteen häiriön takia. Päivä ei tietysti oli pitkä aika, mutta joissain tapauksissa se voi olla kriittinen oman rahankäytön kannalta.

Veronpalautuksen hyödyntäminen pikavippiä ottaessa

Jos haluat ottaa veronpalautukset ennakkoon, voit ottaa pikavipin kohtuullisen paljon veronpalautuksia ennen kunhan muistat laskea korkokulujen vaikutuksen veronpalautusten lopulliseen suuruuteen. Voit toimia pikavippiä ottaessa kahdella eri tavalla:

  • Ota perinteinen pikavippi ja maksa se ajallaan pois pikavippiyrityksen tilille, aivan kuten normaalistikin.
  • Ilmoita verohallinnolle veronpalautuksen maksutiliksi pikavippiyrityksen tilinumero. Tällöin veronpalautus menee suoraan pikavippiyrityksen haltuun ja säästyt pieneltä vaivalta.

Jälkimmäisessä tavassa tulee olla äärimmäisen tarkkana, että maksettava summa on juuri oikean kokoinen. Jotkin pikavippiyritykset tarjoavat valmiiksi "veronpalautus ennakkoon" -palvelua, jossa pikavippiyritys hoitaa laskutoimitukset.

Nykyään kuitenkin voi käyttää hyväksi myös tililuotto-pikavippejä, joissa pikavipin saldo on avonainen ja jatkuva. Saldoa pitää tällöin lyhentää vähintään minimi määrä joka kuukausi, mutta saldon loppusummaa ei ole pakko saada täsmälleen nollaksi. Tämä tapa toimii aivan kuin normaali pankkikortti.

Veronpalautus myöhässä?

Jos veronpalautus on myöhässä, ei kannata panikoida. Saat rahasi joka tapauksessa aivan varmasti. Suurten rahavirtojen liikkuessa pankkien välillä voi aiheutua pientä viivettä.

Viime vuonna Nordean asiakkaat joutuivat odottamaan enimmillään päivän veronpalautuksia. Ongelma oli Nordean puolen pankkiliikenneyhteyksissä.